ЗНАМО ДА БЛОКАДЕ НЕ РЕШАВАЈУ ПРОБЛЕМ !?
22.06.2011

Становници Мрамора у Крушца, који су протекле недеље блокирали саобраћај на магистралном путу Ниш-Прокупље, због повећаног деловања клизишта и вишегодишњег нерешавања датих обећања око санирања ове елементарне непогоде, у среду, 22.06.2011.године, у јутарњим сатима, блокирали су и рад Управе Градске општине Палилула.У разговору са организаторима штрајка, председник  Скупштине Милан Ђурђевић, указао на активности које остварује руководство општине Палилула у сарадњи са градом, на решавању овог проблема и замолио да се овај вид протеста одложи до сусрета са градоначелником Ниша.

Овим поводом одржана је ванредна седница Већа Градске општине Палилула, којој су присуствовали и представници угрожених становника села Мрамор и Крушце, и донети су нови закључци.

Чланови Већа Градске општине Палилула једногласно су подржали грађане села Мрамор и Крушце у настојању да се њихови проблеми, изазваних клизиштем, што хитније реше.

Договорено је да се са овог састанка доставе закључци Градоначелнику Града Ниша и Градском већу Града са захтевом о одржавању хитног састанка до 29.јуна где би представници грађана из села Мрамор и Крушце упознали званичнике Града Ниша са стањем на терену. Веће Градске општине Палилула упутило је апел становницима угоженог подручија да прекину блокаду магистралног пута Ниш-Прокупље и омогуће даљи рад Управе Градске општине Палилула до окончања ових разговора.

Овогодишње пролећне кише проузроковале су да клизиште поново проради, а још 40 породица је угрожено на потезу Мрамор - Крушце. У писменим обраћањима надлежним представницима државних органа, становници подручија погођено клизиштем дали су предлог, да је рационалније уложити у изградњу нових стамбених јединица за трајно збрињавање породица, него издвајати новац за истраживање терена.